ua en ru

Янукович: Україна та Ізраїль можуть підписати угоду про ЗВТ в ході наступного візиту Шимона Переса в країну

Україна та Ізраїль можуть підписати угоду про зону вільної торговки, а також міждержавний договір про виплату пенсій Україною особам, які репатріювалися до Ізраїлю після 1991 р. в ході наступного візиту Президента Ізраїлю Шимона Переса до України. Про це в інтерв'ю порталу IzRus заявив Президент України Віктор Янукович, повідомляє прес-служба глави держави.
Зокрема, відповідаючи на запитання, коли слід очікувати підписання міждержавного договору про виплату пенсій Україною особам, які репатріювалися до Ізраїлю після 1991 р., Янукович зазначив: "Експерти дуже напружено працюють над цією темою. Зокрема, мова йде про деякі нові нюанси попереднього драфта, які стосуються страхування. Я впевнений, що ми закінчимо роботу незабаром. І, можливо, в ході наступного візиту в нашу країну Президента Ізраїлю підпишемо і цей документ, а також - угода про вільну торгівлю".
Крім того, коментуючи питання про притягнення до країни ізраїльських інвесторів і створення відповідної профільної держструктури, Президент нагадав, що в Україні вже створені такі інституції. "Це, в першу чергу, державне агентство інвестицій та управління нацпроектами. Створено також раду з національним та іноземним інвестиціям при Президентові України. Ці інституції покликані працювати на поліпшення інвестиційного клімату в Україні, на те щоб інвестори, у тому числі і ізраїльські (а в українську економіку сьогодні вкладено 45 млн ізраїльських інвестицій), відчували себе спокійно і впевнено", - додав Янукович.