ua en ru

Янукович: Україна готова до партнерського діалогу з Євросоюзом

Україна завжди готова вести партнерський діалог з Європейським Союзом. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю журналістам у Донецьку, відповідаючи на запитання щодо перенесення свого візиту до Брюсселю, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми завжди будемо зустрічатися як партнери з Євросоюзом, з представниками Європейської комісії тоді, коли в цьому буде необхідність, і на двосторонній основі. І цей випадок - це не виняток. Він належить до тієї системи, яка у нас є у відносинах", - зазначив Янукович.

"Що стосується нашої перспективи, знову ж таки, є дві сторони, що домовляються. Все залежатиме від того, яким чином буде досягнутий прогрес найближчим часом. У нас є відповідні плани, і ми хочемо почути ЄС, - і якщо вони не змінилися, ми будемо йти цим шляхом", - зауважив Президент.

Раніше повідомлялося, що сторони поки не узгодили остаточну дату візиту Президента України Віктора Януковича до Брюсселя.

"Поки не підтверджена жодна дата. Думаю, нам спочатку потрібно побачити те поліпшення умов, до якого ми закликаємо", сказала прес-секретар верховного представника ЄС із зовнішньої політики Катрін Аштон Майя Коціянчіч.

За її словами, зустріч сторін у Брюсселі вирішили відкласти, поки не з'являться умови, які більше сприяють просуванню в двосторонніх питаннях.Майя Коціянчіч також підтвердила, що на зустрічі 20 жовтня повинні були обговорюватися невирішені питання за угодою про асоціацію.