ua en ru

Янукович вважає несвоєчасною ініціативу щодо федералізації України

Президент України Віктор Янукович вважає несвоєчасною ініціативу щодо федералізації України.

Президент України Віктор Янукович (на фото) вважає несвоєчасною ініціативу щодо федералізації України. Про це він сказав в інтерв'ю журналісту Віталію Коротичу.

"Ви знаєте, ця ідея, вона давно, як кажуть, блукає коридорами, політична і в суспільстві триває дискусія. Зараз не час, не на часі це", - зазначив Янукович.

Крім того, на думку Януковича, досвід Німеччини свідчить про позитивний вплив федералізації.

За його словами, не можна вирішувати питання на емоціях, і додав, що зараз про перспективи федералізації України і про те, до яких наслідків це може призвести, в суспільстві мало інформації.

"Дальше жизнь людей, на которую в разных регионах разные взгляды на то, как они должны жить. Это зависит от менталитета или вот традиций", - отметил Янукович.

"Любые судьбоносные вопросы ни в коем случае нельзя решать на эмоциях. Все надо взвесить. Нам надо беречь наше государство. Вот об этом мы должны думать", - подчеркнул Президент.

"Нам нужно беречь то, что есть, и научиться договариваться. У всех должно хватить терпения, и ответственность за будущее, за наших детей", - заключил Янукович.