ua en ru

Президент вважає, що українців має об'єднати бажання прискорити зміни в країні

Президент України Віктор Янукович вважає, що українців має об'єднати бажання прискорити зміни в країні. Про це він заявив на засіданні Ради регіонів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наше головне завдання, я маю на увазі завдання влади - не допустити потрясінь. Загальнонаціональний діалог повинен йти, і це буде приносити тільки користь, а потрясіння - вони відіб'ються, насамперед, на найбільш вразливих верствах населення. Це люди старшого покоління, це пенсіонери, це діти. Нам потрібно шукати з вами те, що нас буде об'єднувати в державі, всіх. Бажання прискорити зміни, переламати ситуацію - буде об'єднувати. Ця енергія змін, за великим рахунком, - це енергія подальших реформ, подальшої модернізації країни", - заявив Янукович.

На його переконання, одними з ключових проблем є порушення прав і свобод громадян та корупція. За це, як зазначив Янукович, частина громадян вимагає від влади швидких і навіть радикальних змін, інша частина розраховує на більш послідовний еволюційний шлях.

"Не можу погодитися з тими опозиційними політичними силами, які намагаються використати цю ситуацію для переділу влади у власних інтересах. Окремі політичні лідери відверто спекулюють настроями, бажаннями наших співгромадян, намагаючись спрямовувати цю енергію на радикальні дії. Це неприпустимо. Ми цього не допустимо. Будемо жити за Конституцією та за законами України", - зазначив Президент.