ua en ru

Янукович з робочим візитом сьогодні відвідає Польщу

Президент України Віктор Янукович 7 жовтня відвідає з робочим візитом Республіку Польща. Про це раніше повідомив радник Президента, керівник головного управління з питань міжнародних відносин АП Андрій Гончарук, передає прес-служба глави держави.

У рамках робочого візиту в Польщу Янукович відвідає Краків, де візьме участь у багатосторонній зустрічі з Президентами Республіки Польща Броніславом Коморовським, Федеративної Республіки німеччини Йоахімом Гауком та Італійської Республіки Джорджіо Наполітано.

Головна тема, яку будуть обговорювати глави держав, - європейська інтеграція України у світлі підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС під час Вільнюського саміту ініціативи "Східне партнерство" в листопаді цього року.

Поряд з цим планується приділити увагу питань багатостороннього співробітництва в енергетичній і транспортній сферах.

В Кракові також передбачається підписання Президентами України і Польщі в ході їх окремої двосторонньої зустрічі Програми українсько-польського співробітництва на 2013-2015 рр.

Як повідомлялося напередодні з посиланням на джерела в канцелярії польського Президента, зустріч Януковича з Коморовським запланована в Кракові на 17:00 за київським часом.