ua en ru

Янукович провів зустрічі з керівництвом Туреччини

В Анкарі відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентом Турецької Республіки Абдуллахом Гюлем.

В Анкарі відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича (на фото ліворуч) з Президентом Турецької Республіки Абдуллахом Гюлем (на фото праворуч). Про це повідомляє офіційний веб-сайт Президента України.

Фотогалерею дивіться тут

Зустріч пройшла у форматі "віч-на-віч".

Крім того, відбулася зустріч Януковича з прем'єр-міністром Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом. Зустріч відбулася у форматі "віч-на-віч".

Перед цим відбулася офіційна церемонія зустрічі Януковича і Гюля. Прозвучали державні гімни України і Туреччини. Президент України оглянув строй воїнів почесної варти. Також відбулося представлення членів української і турецької офіційних делегацій.

Нагадаємо, в даний час сторони працюють над договором про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною. "Це великий і серйозний документ. І ми налаштовані на конструктивну, змістовну роботу", - прокоментував прем'єр-міністр Микола Азаров.

У квітні він заявляв, що товарообіг між Україною і Туреччиною в 2012 р. перевищив 6 млрд дол. і найближчим часом повинен вирости до 10 млрд дол.

Нагадаємо також про так звану турецьку модель євроінтеграції, яку приводять в приклад Україні різні політики і політологи. Туреччина прагне збудувати тісні взаємини з Євросоюзом, не вступаючи в нього.

Свого часу віце-прем'єр-міністр, що тоді обіймав посаду міністра закордонних справ, Костянтин Грищенко писав в одній із статей, що приклад Туреччини показовий і корисний для України. Проте частіше прикладом Туреччини прикриваються ті, хто щиро не бажає зближення з Євросоюзом через вірогідне охолодження взаємин з Росією.

Зазначимо також, що Туреччина, як і Україна, активно використовує у своїй геополітичній риториці модель зв'язку між Сходом і Заходом, яку країна виконує. Туреччину навіть називають представником Азії в Європі.