ua en ru

Янукович закликає Китай інвестувати в будівництво кільцевої дороги навколо Києва

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності розширення співпраці України з Китайською Народною Республікою в реалізації інфраструктурних проектів. Про це він заявив на другому українсько-китайському бізнес-форумі в Пекіні, передає прес-служба глави держави.

"Багатий досвід Китаю в реалізації інфраструктурних проектів відомий на весь світ. Для нас важливо було б розширити двостороннє співробітництво в цій сфері", - заявив Президент.

Він назвав одним з перспективних для китайських інвесторів проект будівництва ділянки кільцевої дороги навколо Києва.

"Успішність реалізації цього проекту повинна дати сигнал іноземним інвесторам щодо активізації участі в інших багатообіцяючих концесійних програмах в нашій державі", - сказав Янукович.

Прикладом успішної реалізації національних проектів спільно з китайськими інвесторами він назвав "Повітряний експрес", який передбачає організацію залізничного пасажирського сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

"Він став першим інфраструктурним проектом, який здійснюється завдяки підтримці Китаю і на сьогодні знаходиться в стадії технічної реалізації", - сказав глава держави.