ua en ru

Янукович закликав корейських інвесторів до роботи в Україні

Президент України Віктор Янукович закликав корейських інвесторів до активної роботи в нашій державі. Про це він сказав під час зустрічі у Сеулі з головою ради директорів компанії Hyundai Чонг Монгом-Ху, передає прес-служба Президента України.

Україна, наголосив Янукович, налаштована на розвиток співробітництва з Кореєю в різних сферах. Серед перспективних напрямків такої співпраці глава держави зокрема назвав машинобудування, електронну промисловість, сільське господарство, ракетно-космічну сферу.
Янукович закликав корейських бізнесменів приїхати в Україну і безпосередньо самим оцінити можливості для роботи в нашій державі.

Зокрема, Президент під час зустрічі з генеральним директором компанії Samsung Electronics Джисангом Чоєм запросив компанію Samsung долучитися до створення в Україні IT-парків, зазначивши, що влада готова всіляко сприяти інвесторам у реалізації цього проекту.

Також Янукович зустрівся з Президентом Республіки Корея Лі Мйон Баком, який високо оцінив роль України на Сеульському саміті з питань ядерної безпеки.

"Україна зробила значний внесок у забезпечення ядерної безпеки у світі", - сказав глава Корейської держави.
Лі Мйон Бак також назвав рішення України про вивезення зі своєї території високозбагаченого урану хорошим прикладом для інших держав.

Нагадаємо, Україна 22 березня 2012 р. у повному обсязі вивезла до РФ за сприяння США та МАГАТЕ останню партію високозбагачених ядерних матеріалів з Харківського фізико-технічного інституту.