ua en ru

Янукович постановив направити український контингент для участі в операціях "Океанський Щит" і ATALANTA

Президент України Віктор Янукович постановив направити український контингент для участі в операціях "Океанський Щит" і Європейського Союзу EU NAVFOR ATALANTA. Відповідний указ Президента України № 530/2013 від 25 вересня 2013 р. оприлюднений сьогодні на сайті глави держави.

"Направити національний контингент загальною чисельністю до 250 військовослужбовців для участі України в операції "Океанський Щит" у строки, узгоджені зі стороною Організації Північноатлантичного договору, на період до 3 січня 2014 р., а також для участі України в операції Європейського Союзу EU NAVFOR ATALANTA на період з 3 січня до 5 березня 2014 р.", - йдеться в указі.

Відповідне рішення ухвалене базуючись на зобов'язанні України як держави - члена Організації Об'єднаних Націй, я також ряду інших міжнародних договорів та резолюцій.

При цьому зазначається, що участь України в даних військових операціях відповідає національним інтересам держави та сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки.

Відповідним указом Кабінету міністрів України доручається забезпечити направлення національного контингенту на виконання зазначених військових місій.

Нагадаємо, 8 жовтня 2013 р. народні депутати України підтримали законопроект № 3320, ініційований Президентом України Віктором Януковичем, яким пропонується направити національний контингент для участі України в операції "Океанський Щит" та в операції Європейського союзу EU NAVFOR ATALANTA.