ua en ru

Янукович доручив провести конкурс з добору кандидатів до комісії із вирішення спорів у рамках договору про ЗСТ

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України забезпечити проведення у двомісячний строк конкурсу з добору кандидатів для призначення представниками від України до комісії експертів із вирішення спорів у рамках договору про зону вільної торгівлі. Про це йдеться в указі Президента України № 330/2013 "Питання добору кандидатів для призначення представниками від України до комісії експертів із вирішення спорів у рамках Договору про зону вільної торгівлі" від12 червня 2013 р.

З метою забезпечення виконання пункту 7 додатка 4 "Правила вирішення спорів" до договору про зону вільної торгівлі, ратифікованого законом України від 30 липня 2012 р. №5193-VІ, та відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: установити, що добір кандидатів для призначення представниками від України до комісії експертів із вирішення спорів у рамках Договору про зону вільної торгівлі (далі - комісія експертів) здійснюється на конкурсній основі; кандидати для призначення представниками від України до комісії експертів повинні відповідати критеріям, установленим пунктом 7 додатка 4 "Правила вирішення спорів" до договору про зону вільної торгівлі; представники від України до комісії експертів призначаються Президентом України на підставі поданого Кабінетом міністрів України списку кандидатів, визначених за результатами проведення конкурсу", - йдеться у документі.

Президент доручив Кабінету міністрів України затвердити у місячний строк порядок проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення представниками від України до комісії експертів, передбачивши, що організація та проведення конкурсу здійснюється Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Також Янукович доручив уряду забезпечити проведення у двомісячний строк конкурсу з добору кандидатів для призначення представниками від України до комісії експертів та за його результатами подати список таких кандидатів.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.