ua en ru

Янукович доручив забезпечити ЖКГ кожного регіону України мінімум 5 млрд грн

Президент України Віктор Янукович доручив забезпечити житлово-комунальне господарство кожного регіону країни мінімум 5 млрд грн та розробити регіональні плани розвитку до 2015 р. Про це він заявив на розширеному засіданні Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми недостатньо виділяємо коштів на житлово-комунальне господарство, тому на це треба звертати увагу. Я вважаю, що 5 млрд - це мінімум, який повинні мати регіони і ця цифра повинна бути вища, щоб подолати проблеми ЖКХ. Питання чи може забезпечити регіон виконання програми економічних реформ не повинно взагалі стояти. Це зобов'язання, але разом з (підтримкою) урядом. Міністерство ЖКХ тут повинно бути головним організатором цієї роботи", - зазначив Віктор Янукович.
Він також доручив всім регіонам України розробити регіональні плани розвитку до 2015 р.: "Важливо забезпечити системну роботу, що має базуватись на сучасній стратегії розвитку регіону і це не просто формальність. Сьогодні в 14 регіонах немає стратегічних документів, які б були затверджені до 2015 р. Я звертаю на це увагу і уряду, і Адміністрації Президенті, і губернаторів: ті, хто не має регіональних планів, до кінця року разом з обласними радами розгляньте їх, визначте пріоритети, тому що зараз будемо проводити багато спільної роботи, а на це необхідно передбачити певний бюджет", - сказав Президент.

Крім того, Президент заявив, що у держбюджеті-2012 має бути передбачено збільшене фінансування ЖКХ: "Коли я попередньо дивився на бюджет, я побачив, що ми недостатньо коштів виділяємо на житлово-комунальне господарство. Якщо ми вважаємо, що це й далі так буде продовжуватися - на ентузіазмі людей, що вони будуть самі ремонтувати свої дахи, ліфти... Подивіться, що робиться з під'їздами, подивіться на двори".