ua en ru

Янукович доручив Мінсоцполітики вивести зарплати з тіні і створити центри соцдопомоги

Президент України Віктор Янукович доручив Мінсоцполітики вивести зарплати з тіні і створити центри соцдопомоги. Про це він заявив в ході засідання Комітету економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми добре розуміємо, що без легальної зарплати ми не підвищимо рівень соціальної допомоги. Ці проблеми потрібно вирішувати, використовуючи той досвід, який є в світі. Легалізація зарплати - це одна з найбільших проблем, які нам необхідно буде вирішувати", - заявив Янукович.

Звертаючись до міністра праці та соцполітики Наталії Королевської Президент зазначив про необхідність реалізації завдань, з якими не впоралися попередні міністри: "Зверніть увагу на центри соціальної допомоги, я про це говорив вашими попередникам. Різниця в роботі цих органів по регіонах колосальна. Тож цей досвід необхідно поширювати на всю країну. В регіонах, де втручається політика, я маю на увазі західні регіони, де працюють великі патріоти, необхідне втручання прокурорів і ваша робота разом з ними... Є закон, перед яким усі рівні... І я прошу, щоб ви мене інформували про це особисто".

Нагадаємо, раніше Королевська заявила, що 2014 р. повинен стати останнім, коли буде існувати заборгованість по зарплаті.

Читайте також: Янукович звинуватив Кабмін у саботажі і не виключив кадрових перестановок