ua en ru

Янукович звинуватив Кабмін у саботажі і не виключив кадрових перестановок

Президент України Віктор Янукович звинуватив Кабмін у саботажі і не виключив кадрових перестановок. Про це він заявив в ході засідання Комітету економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Микола Янович (Азаров) в скороченому вигляді зробив звіт. Микола Янович уникав оцінок і критичності", - заявив Янукович.

Президент висловив критичні оцінки щодо статистики про виконання реформ: "Я не можу зрозуміти, як можна (не) виконувати план реформ модернізації, які спрямовані на покращення галузі, на 35%? Можна недоотримати ресурси, були якісь прорахунки. Тоді можна недовиконати план на 10-15-20%, але не 35%".

Янукович упевнений, що за це несе відповідальність безпосередньо прем'єр-міністр.

"Микола Янович, це саботаж. Люди просто втратили взагалі відповідальність. В цьому і проблема. Давайте говорити відверто. Середня ланка міністерств і відомств, обласні та районні адміністрації, і втрата відповідальності уряду", - сказав глава держави.

Крім того, Президент не виключає кадрових перестановок, як на місцевому, так і урядовому рівні: "Я просив би, Миколо Яновичу, поміняти трохи стиль роботи уряду, підводити системні висновки, не чекати, коли закінчиться рік... Якщо це кадрові питання, то будемо разом їх розглядати".

Нагадаємо, у вересні 2012 р. Президент вже заявляв про необхідність змін в структурі Кабінету міністрів України.

Читайте також: Янукович не задоволений рівнем реалізації реформ в 2012 р