ua en ru

Янукович доручив Кабміну виділити приміщення в Києві для роботи секретаріату НТСЕР

Президент України Віктор Янукович підписав указ №366/2012 "Питання секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради" (НТСЕР). Відповідний указ опубліковано на сайті Президента України.

Згідно з указом, Кабінету міністрів України доручено вирішити в установленому порядку питання про віднесення посад працівників секретаріату НТСЕР до відповідних категорій посад державних службовців та визначення умов оплати праці таких працівників; вживати заходів щодо сприяння діяльності НТСЕР і його секретаріату, у тому числі опрацювати питання щодо забезпечення секретаріату приміщенням у Києві; передбачати під час підготовки проектів законів про державний бюджет України на 2013 та наступні роки видатки на забезпечення діяльності НТСЕР.

Секретаріат НТСЕР є постійно діючим органом, що здійснює відповідно до закону України "Про соціальний діалог в Україні" організаційне, інформаційне, методичне та матеріально-технічне забезпечення НТСЭС.

Секретаріат у своїй діяльності керується Конституцією України, законом України "Про соціальний діалог в Україні", іншими законами України, актами Президента України, Кабінету міністрів України, рішеннями Національної ради, а також цим положенням.

Нагадаємо, в квітні 2011 р. Янукович постановив утворити постійно діючу Національну тристоронню соціально-економічну раду. У лютому поточного року бізнесмен, засновник Group DF Дмитро Фірташ був призначений головою НТСЕР.