ua en ru

Янукович підтвердив, що просив Путіна використовувати війська РФ "для захисту життів громадян України"

Звільнений Верховною Радою з посади Президента України Віктор Янукович підтвердив, що просив Президента РФ Володимира Путіна використовувати війська Росії "для захисту життя громадян України.

Звільнений Верховною Радою з посади Президента України Віктор Янукович (на фото) підтвердив, що просив Президента РФ Володимира Путіна використовувати війська Росії "для захисту життя громадян України". Про це він сказав в інтерв'ю Associated Press Television News, яке транслював телеканал "Дощ".

"Я дійсно просив використовувати війська (РФ) для захисту громадян України", - заявив Янукович.

При цьому він зазначив, що причиною для цього став "розгул бандитизму і націоналізму" в Україні.

"Я це зробив не випадково, тому що я сам став об'єктом нападу бандитів. Адже по всій країні стали роз'їжджати озброєні банди, вони, в тому числі, переслідували й мене, стріляли по моєму кортежу, поранили мого офіцера. Я це сказав і попросив (Путіна. - Ред.) не випадково, тому що це розгул бандитів, що має коріння фашистські, треба про це прямо казати", - додав Янукович.

Нагадаємо, сьогодні вдень 4-й Президент України Янукович у прямому ефірі АРТN дав інтерв'ю журналістам Associated Press і НТВ, яке транслювалося російським телеканалом "Дощ".