ua en ru

Янукович: Підписані сьогодні угоди стануть черговим етапом зміцнення стратегічного партнерства України та РФ

Реалізація підписаних сьогодні двосторонніх документів стане черговим кроком у зміцненні стратегічного партнерства України та Росії та сприятиме посиленню міжрегіонального співробітництва наших країн. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ після закінчення другого українсько-російського міжрегіонального економічного форуму, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що втілення в життя нових угод також позитивно вплине на розвиток торговельно-економічної та інвестиційної співпраці, сприятиме активізації міжлюдських контактів.

"Виконання цих угод, їх наповнення конкретним змістом та реалізація спільних проектів стануть черговим етапом зміцнення міждержавного стратегічного партнерства", - переконаний Президент України.

Нагадаємо, сьогодні у присутності Президента України Віктора Януковича та Президента Росії Дмитра Медведєва відбулося підписання низки двосторонніх документів. У рамках другого українсько-російського міжрегіонального економічного форуму, що відбувається в Донецьку, були підписані: міжурядова угода про порядок перетину українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації; міжурядова угода про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні; міжурядова угода про співробітництво та взаємодію у сфері розвитку пунктів пропуску через українсько-російський державний кордон; протокол між Державною митною службою України та Федеральною митною службою РФ про взаємне визнання окремих результатів митного контролю товарів та транспортних засобів при здійсненні митних операцій при перетині українсько-російського державного кордону; спільна заява голови Державної митної служби України та керівника Федеральної митної служби РФ щодо першочергового пропуску через митний кордон товарів з обмеженим строком зберігання.