ua en ru

Янукович підписав закон, що встановлює правила відкликання апеляційної скарги

Президент Україна Віктор Янукович підписав указ № 3719 - VI "Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо врегулювання порядку внесення змін і доповнень до апеляційної чи касаційної скарги та їх відкликання". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Нагадаємо, Верховна Рада Україна прийняла в другому читанні проект закону № 6120 від 6 вересня 2011 р. Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо врегулювання порядку внесення змін і доповнень до апеляційної чи касаційної скарги та їх відкликання ". За ухвалення відповідного рішення проголосував 261 нардеп. Законодавчий акт спрямований на введення відкликання касаційної скарги до початку їх розгляду апеляційним чи касаційним адміністративним судом та встановлення порядку такого відкликання
Так, згідно закону, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право доповнити чи змінити її протягом строку апеляційного оскарження, обгрунтувавши необхідність таких змін або доповнень. Особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відкликати його до початку розгляду справи судом апеляційної інстанції, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обгрунтованою в повному обсязі або в певній частині.