ua en ru

Янукович підписав закон, що дозволяє приватизацію Гостиного двору в Києві

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5059-VI "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо сприяння іпотечного кредитування". Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Закон, зокрема, передбачає виключення Гостиного двору в Києві з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

"З переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, затвердженого законом України "Про перелік пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації" виключити такий об'єкт: Гостинний двір, м. Київ, Контрактова площа", - говориться в законі.

Крім того, документ зобов'язує передбачити в держбюджеті на 2013 та наступні роки видатки на компенсацію відсотків за кредитами банків або інших фінустанов, наданих громадянам на будівництво, реконструкцію або придбання житла.

Як повідомлялося, у квітні ц.р. Київрада передала Гостинний двір для реконструкції ПАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація".