ua en ru

Янукович підписав закон про збільшення на 125 млн грн дохідної частини спецфонду держбюджету-2011

Президент України Віктор Янукович підписав закон №3913-VI "ПРО внесення змін у закон України "Про державний бюджет України на 2011 р.". Відповідний законопроект № 9294 від 14 жовтня 2011 р. Верховна Рада (ВР) прийняла 18 жовтня. За відповідне рішення проголосували 269 народних депутата з мінімально необхідних 226.
Проектом закону збільшена на 125 млн грн дохідна частина спеціального фонду державного бюджету України шляхом зарахування в нього 30% надходжень від збору за забруднення навколишнього природного середовища (крім збору, що справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками), також передбачається направляти їх на здійснення природоохоронних заходів за бюджетною програмою "Комплексна реалізація державної екологічної політики, здійснення природоохоронних заходів".
Крім того, 70% надходжень від цього ж збору направлені в спеціальних фондів місцевих бюджетів, а саме: 50% - у сільські, селищні, міські бюджети і 20% - до бюджету Автономної Республіки Крим, а до бюджетів міст Києва та Севастополя все 70% надходжень.