ua en ru

Янукович підписав закон про ратифікацію угоди про ЗВТ з Європейською асоціацією вільної торгівлі

Президент Укараіни Віктор Янукович підписав закон № 4091 - VI про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ, угоди по сільському господарству між Україною і Королівством Норвегія, угоди по сільському господарству між Україною та Ісландією та угоди по сільському господарству між Україною та Швейцарською Конфедерацією . Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Законом виконуються внутрішньодержавні процедури для набуття чинності угоди про вільну торгівлю між Україною та державами Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ) і трьома двосторонніми угодами про сільське господарство між Україною і Норвегією, Ісландією і Швейцарією, які були підписані 24 червня 2010 р. у м. Рейк'явік.
Угоди спрямовані на створення сприятливих умов для активізації розвитку торговельно-економічного співробітництва між державами, які беруть в них участь. Зокрема, крім передбаченого згаданим угодам поетапного зниження митних бар'єрів, в угоді прописано, що групи товарів, які експортуються та імпортуються в рамках угод, не конкурують між собою.
У прогнозному періоді, який охоплює 2012-2015 рр., в результаті введення режиму вільної торгівлі між Україною та державами ЄАВТ очікується збільшення надходжень до держбюджету України на суму від 1,5 млн грн в 2012 г до 16,5 млн грн в 2015 р.
Нагадаємо, Верховна Рада Україна (ВР) прийняла відповідний закон № 0229 ініційований Кабінетом міністрів Україні 263 голосами народних депутатів 7 грудня 2011 р.