ua en ru

Янукович підписав закон про ратифікацію угоди з ЄІБ про реабілітацію гідроелектростанцій

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 685-VII "Про ратифікацію фінансової угоди (проект "Реабілітація гідроелектростанцій") між Україною та Європейським інвестиційним банком". Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради України.

Нагадаємо, народні депутати прийняли цей закон 19 листопада 2013 р. За відповідне рішення проголосував 321 народний депутат.

Закон розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості на виконання вимог порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями.

Фінансова угода спрямована на забезпечення ефективної реалізації проекту "Реабілітація гідроелектростанцій", який передбачає виконання робіт з реконструкції, що будуть виконані на шести гідроелектростанціях (Київська ГАЕС, Канівська ГЕС, Кременчуцька ГЕС, Дніпродзержинська ГЕС, Дніпровська ГЕС-1, Дніпровська ГЕС-2) на р. Дніпро в Україні.

В рамках цього проекту планується провести реконструкцію турбін, генераторів, заміну електромеханічного та гідромеханічного обладнання.

Термін завершення проекту - 2017 р.