ua en ru

Янукович підписав закон щодо надання безвідсоткової довгострокової позики "Топазу" у 40 млн грн

Президент України Віктор Янукович підписав закон №3912-VІ "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2011 р." щодо державної фінансової підтримки шляхом надання безвідсоткової довгострокової позики ДАХК "Топаз". Відповідний законопроект №9217-1 від 11 жовтня 2011 р. Верховна Рада (ВР) прийняла 18 жовтня.
Згідно пояснювальному повідомленню, станом на 1 жовтня 2011 р. на підприємствах, акції яких увійшли до статутного капіталу державної акціонерної холдингової компанії "Топаз", склалась ситуація щодо восьмимісячної заборгованості по заробітній платі робітникам. Сума заборгованості складає більше 40 млн грн. Ситуація на підприємствах призвела до збільшення кредиторської заборгованості, у тому числі і за електроенергію, комунальні послуги тощо.
Відповідно зміни вносяться до держбюджету для забезпечення фінансової стабільності підприємств.
ДАХК "Топаз" - машинобудівний холдинг, що спеціалізується на розробці і виробництві складних радіотехнічних систем моніторингу електронної обстановки, а також комплексів радіоелектронної боротьби із засобами зв'язку супротивника, станцій пасивної радіоелектронної розвідки.