ua en ru

Янукович наголошує на важливості програми "Доступне житло" для економіки України

Програма "Доступне житло" впливатиме на зростання економіки і є важливою умовою для успішної самореалізації громадян, насамперед молоді, в Україні. Про це сказав Президент України Віктор Янукович під час інтерв’ю в ефірі Першого національного телеканалу.

"Треба створювати всі умови, щоб у людей була можливість працевлаштуватися. А для цього потрібне житло, потрібна гідна заробітна плата", – зазначив Янукович. Програма "Доступне житло" - одна з найважливіших у цьому контексті, зауважив він.

"Щоб ми мали можливість суттєво вирішувати соціальні питання, треба суттєво піднімати рівень економіки. За нашими розрахунками, зростання ВВП повинно бути не менше 6% щорічно", - додав Янукович.

Він нагадав, що програма передбачає, за короткий період часу – за п’ять, максимум десять років, побудувати велику кількість житла. "Є така мета. Така програма вже практично підготовлена", – наголосив глава держави.

"Ми суттєво вивчили цю проблему. І я знаю, що це буде впливати і на зростання економіки, і на народжуваність. Йдеться про комплексне питання… І це буде величезна справа для людей і для молоді", – вважає Президент.