ua en ru

Янукович: Партнерство з Росією залишається стратегічним пріоритетом для України

Незважаючи на плани України створити Зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським Союзом (ЄС) вже до кінця 2011 р., партнерство з Росією залишається стратегічним пріоритетом для країни. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-України.
"Проведення зовнішньої політики національного прагматизму вимагає послідовності і передбачуваності. Я розраховую на те, що саме в 2011 р. ми завершимо переговори з Євросоюзом щодо політичної асоціації з ЄС та створення поглибленої всеохоплюючої Зони вільної торгівлі. Це стане переконливим свідченням незворотності нашого євроінтеграційного вибору та практичних кроків на введення європейської суспільної моделі в Україні", - заявив Президент.
Крім того, за словами Януковича, Україна розраховує продовжувати співпрацю з РФ: "Незважаючи на плани створити Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом вже в 2011 р., Росія залишиться для України надійним партнером ... У той же час партнерство з Росією та країнами СНД було й залишається нашим стратегічним пріоритетом. Ми зможемо переконати наших партнерів, що економічне партнерство - це найбільш вигідний і перспективний формат наших взаємин, а для України така модель взаємин з Євросоюзом і Росією, а також іншими країнами Митного союзу - це практично реалізація стратегії економічної консолідації на євразійському континенті".