ua en ru

Янукович зазначив можливість обстеження Тимошенко поза Лук'янівського СІЗО "сьогодні-завтра"

Президент України Віктор Янукович зазначив можливість обстеження екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" поза Лук'янівського СІЗО. Про це він заявив на зустрічі з Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте, передає кореспондент РБК-Україна.
Коментуючи заяву уповноваженого Верховної Ради (ВР) з прав людини Ніни Карпачової про стан здоров'я Тимошенко, Янукович зазначив, що він проінформований про те, що існуюча в Україні система утримання людей у місцях позбавлення волі не досягла того рівня і тих стандартів, які необхідні, "тому ці медичні послуги доведеться надавати в медичних установах міста Києва, напевно це буде зроблено сьогодні-завтра, у найближчі дні".
"Це питання заслуговує особливої уваги, і, звичайно, медичним працівникам, всім, хто займається цим питанням, потрібно приділити максимум уваги для того, щоб зняти ці проблеми. Я з ранку цікавився цим питанням, мав розмову з міністром охорони здоров'я, генеральним прокурором і міністром внутрішніх справ, і звернув їхню увагу на те, щоб вони стільки, скільки необхідно приділили увагу цьому питанню... і надали всю необхідну медичну допомогу і увагу", - заявив Янукович.

Нагадаємо, раніше Пенітенціарна служба заявила, що Тимошенко добровільно відмовляється від медичної допомоги.