ua en ru

Янукович відкрив учбово-оздоровчий комплекс "Ерудит" Кременчуцького педучилища вартістю 8 млн грн

Президент України Віктор Янукович сьогодні в селі Потоки (Кременчуцький район Полтавської області) відкрив учбово-оздоровчий комплекс "Ерудит" Кременчуцького педагогічного училища імені Макаренка вартістю 8 млн грн. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Це будинок, який роститиме майбутніх учених, інженерів, будівельників нашої держави", - сказав Янукович під час відкриття. Він також вручив сертифікат на устаткування для математичного класу.

Як повідомив губернатор Полтавської області Олександр Удовіченко, учбово-оздоровчий комплекс Кременчуцького педагогічного училища імені Макаренка створений за рішенням сесії Полтавської обласної ради шляхом реорганізації Потоковської спеціальної школи-інтернату Кременчуцького району і передачі училищу цілісного майнового комплексу для проведення необхідної реконструкції. Використання капітально відремонтованого комплексу передбачається протягом року: у літні місяці як оздоровчий табір на 4 зміни по 100 відпочиваючих на пільгових умовах (переможці районних, обласних і всеукраїнських олімпіад, конкурсів Малої академії наук). З вересня по травень на базі учбово-оздоровчого комплексу комплектуються групи дітей певних віків і освітніх напрямів, які поєднують відпочинок і заняття по основах наук і по інтересах з метою підготовки до олімпіад і конкурсах.

На базі комплексу планується проведення обласних предметних олімпіад, обласного етапу конкурсу Малої академії наук і конкурсу "Вчитель року", фестивалів, олімпіад та інших освітніх заходів для учнів і вчителів області.