ua en ru

Янукович: Основні доходи від використання с/г земель повинні належати людям, які на них працюють

Левова частка доходу від використання земель сільськогосподарського призначення в Україні має належати тим, хто на ній працює. Про це Президент України Віктор Янукович заявив у ході звернення до українського народу у національному палаці мистецтв "Україна" з нагоди святкування 20-ї річниці Незалежності України, передає кореспондент РБК-Україна.
"Світова продовольча криза, що лише набирає обертів, обумовлює значне посилення уваги до українського аграрного ресурсу. Відтак, мусимо зрозуміти, що зволікання з реформами посилює ризик її (кризи) безконтрольного розтягування. Левова частка доходу від використання українських сільськогосподарських земель має належати тим, хто на ній працює. На це і має бути орієнтована земельна реформа", - заявив Янукович.
За його словами, цей процес вимагає запровадження повноцінного ринку земель і завершення встановлення та оформлення прав власності на землю, формування механізму захисту прав власників, унормування ефективного використання земель власниками за призначенням.