ua en ru

Янукович схвалив концепцію боротьби з тероризмом

Президент України Віктор Янукович схвалив концепцію боротьби з тероризмом. Про це йдеться у відповідному указі глави держави № 230/2013.

Метою концепції є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом шляхом розробки та впровадження комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов, які можуть призвести до проявів тероризму, захист людини і громадянина, суспільства і держави від тероризму, зосередження основних зусиль на протидії терористичній діяльності, мінімізації її наслідків, а також налагодження дієвої взаємодії між уповноваженими органами державної влади, органами місцевого самоврядування та громадськістю і розширення міжнародного співробітництва в цій сфері.

Боротьба з тероризмом на території України має грунтуватися насамперед на законодавчо визначених на національному рівні засадах з урахуванням основних положень Глобальної контртерористичної стратегії ООН і контртерористичної стратегії Європейського Союзу.

З метою дотримання основних принципів, визначених національним законодавством, проблему боротьби з тероризмом на території України передбачається вирішувати шляхом зосередження зусиль на: запобіганні терористичній діяльності; виявленні та припиненні терористичної діяльності; усуненні та мінімізації наслідків терористичної діяльності; інформаційному, науковому та іншому забезпеченні боротьби з тероризмом ; міжнародній співпраці з боротьби з тероризмом.

Читайте також: Янукович доручив Кабміну розробити концепцію боротьби з тероризмом.