ua en ru

Янукович обговорив з Лавриновичем внесення змін до Конституції щодо забезпечення гарантій незалежності суддів

Президент України Віктор Янукович обговорив головою Вищої ради юстиції Олександр Лавринович хід реформування судової системи, зокрема, в контексті внесення відповідних змін до Конституції. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Зараз найбільш відповідальний етап, який є - це внесення змін до Конституції", - сказав Янукович.

Лавринович зазначив, що зміни до Конституції зараз для України є необхідними, оскільки в останні роки накопичилося багато питань до судової системи і суддів.

Він нагадав, що у Верховній Раді вже зареєстровано відповідний президентський законопроект. "Ми відійшли від того, що було очевидно, - подвійних касацій, від того, що був відбір суддів, який не дозволяв в принципі конкуренції між фахівцями права, які могли зайняти ці посади, понижуючі професійний рівень тих, хто приходив до судів, і багато інше ", - сказав Лавринович.

"Найголовніше, що після внесення змін до Основного закону у нас істотно змінюються функції Вищої ради юстиції, з тим, щоб ці функції допомогли у формуванні якісного суддівського корпусу та організації роботи судової системи", - додав Лавринович.

Нагадаємо, Янукович вніс до ВР проект закону про безстрокове призначення суддів і генпрокурора.