ua en ru

Янукович не бачить жодних об'єктивних причин, які могли б позбавити Україну перспективи членства в ЄС

Президент України Віктор Янукович не бачить жодних об'єктивних причин, які могли б позбавити Україну перспективи членства в ЄС. Про це Янукович заявив сьогодні під час виступу на 18-му саміті глав держав Центральної Європи, повідомила прес служба Президента України.

"Я не бачу жодних об'єктивних причин, які могли б позбавити Україну та ряд інших держав регіону такого потужного інтеграційного інструменту. Ми розуміємо, що у нинішніх непростих умовах, коли Європа долає наслідки кризи, європейці досить чутливо ставляться до питань подальшого розширення ЄС", - заявив він.

Проте, на його думку, європесимізм, який у зв'язку з кризовими явищами на континенті торкнувся багатьох у Євросоюзі, практично не позначився на українському суспільстві.

"Віра українців у Об'єднану Європу і бажання одного дня стати її повноправною частиною не похитнулися. Європейський союз для нас і сьогодні залишається прикладом політичного, економічного й соціального успіху. І не лише прикладом, а каталізатором системних соціально-економічних реформ, що наразі здійснюються в Україні", - заявив Янукович

За його словами, Об'єднана Європа є чітко задекларованим цивілізаційним вибором України.

"Об'єднана Європа - це цивілізаційно-історичний вибір України. За цим вибором стоїть потужна підтримка всіх верств українського суспільства та переважної більшості основних політичних сил країни", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінський вважає негарантованим для України підписання угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом у разі, якщо ситуація з перебуванням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у в'язниці залишиться на нинішньому рівні.

Читайте також: Президент ЄНП виключає підписання УА України з ЄС, якщо країна не виконає взяті на себе зобов'язання