ua en ru

Янукович наполягає на повній забороні реклами алкогольних та тютюнових виробів

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності вдосконалення національного законодавства в частині запровадження повної заборони реклами алкогольних і слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів. Про це під час брифінгу сказав уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, передає прес-служба глави держави.

"Ми повинні йти до повної заборони реклами, включаючи й приховану: алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива і слабоалкогольних напоїв", - сказав Павленко.

На важливість заборони прихованої реклами уповноважений Президента звернув особливу увагу. Йдеться про випадки, коли вільно рекламуються бренди, під якими випускаються алкогольні чи тютюнові вироби. "Є неприйнятним, коли торгові марки, під якими випускаються алкогольні вироби, є зокрема спонсорами спортивних заходів, або їх представляють відомі люди", - додав він.

Павленко наголосив: нині в Україні вживання дітьми алкоголю, наркотиків та тютюну набуло загрозливих масштабів. Саме тому, зазначив він, Президент наполягає на повному виконанні усіма органами влади діючого законодавства, яке обмежує доступ дітей до алкогольної та тютюнової продукції, а також до її реклами.

Нагадаємо, у вересні 2011 року Міносвіти висловило стурбованість розповсюдженням паління серед школярів і звернулося до мерів міст з проханням вжити заходів із недопущення продажу тютюнових виробів біля навчальних закладів. 22 вересня 2011 року Верховна Рада ввела заборону реклами тютюнових виробів.