ua en ru

Янукович сподівається, що саміт у Вільнюсі завершиться підписанням УА з ЄС

Президент України Віктор Янукович сподівається, що саміт "Східного партнерства" у Вільнюсі буде успішним і завершиться підписанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це він сказав під час зустрічі з Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте, повідомляє прес-служба глави держави.

"Той діалог, який відбувся зараз, і Ваш виступ підтверджує те, що ми з вами йдемо до завершення виконання домовленостей. Сподіваюся, що саміт у Вільнюсі буде успішним", - сказав глава держави на початку зустрічі.

Віктор Янукович назвав нинішню зустріч підбиттям підсумків роботи, яка проводилася раніше: "Фактично, це підбиття підсумків", - сказав Президент.

Президент Литовської Республіки, у свою чергу, зазначила, що також сподівається на успішне проведення Саміту в листопаді. Вона назвала підписання Угоди символічним завершенням того непростого шляху, яким йшла Україна: "Шляхи реформ, можливо, іноді недоліків, труднощів, але все ж це шлях до благополуччя, процвітання вашого народу", - зазначила Президент Литви.

"Якби це було можливо - до кінця довести цю місію, - для мене була б велика честь, і я була б дуже рада, що така маленька Литва змогла стати тим місцем, яке б завершило один з таких дуже вдалих кроків вашого народу до іншого майбутнього "​​, - резюмувала Даля Грібаускайте.