ua en ru

Янукович виключив зі сфери повноважень Мінекономрозвитку промислову політику

Президент України Віктор Янукович виключив зі сфери повноважень Міністерства економічного розвитку і торгівлі України промислову політику. Про це йдеться в указі Президента України № 565/2013 від 18 жовтня 2013 р.

"Внести до положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, затвердженого указом Президента України від 31 травня 2011 р. №634 "Про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України" (зі змінами, внесеними Указами від 22 лютого 2012 р. №134, від 30 березня 2012 р. №237, від 19 червня 2012 р. №405 і від 15 серпня 2013 р. №426), такі зміни: в абзаці другому пункту 1 слово "промислової" виключити", - йдеться в документі.

Таки чином, указом Президента установлюється, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України не є правонаступником Міністерства промислової політики України в частині формування та реалізації промислової політики.

Згідно з указом Президента, Мінекономрозвитку України бере участь в розробленні та здійсненні заходів із формування і реалізації державної промислової політики у межах повноважень.

Таким чином, Мінекономрозвитку здійснює методологічне забезпечення та складає загальнодержавні баланси попиту і пропозиції за основними видами продовольчих та паливно-енергетичних ресурсів та бере участь у складанні загальнодержавних балансів попиту і пропозиції за основними видами промислової продукції та здійснює розрахунок.

Хоча згідно попереднього положення Мінекономрозвитку складав загальнодержавні баланси попиту і пропозиції і за основними видами промислової продукції.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.