ua en ru

Янукович шукає зачіпку, щоб не звільняти Тимошенко, - Луценко

Із відповіді Віктора Януковича на заклик Юрія Луценка щодо можливості помилування Юлії Тимошенко зрозуміло, що Президент шукає зачіпку, аби не звільняти Тимошенко. Про це екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив в ефірі "5 каналу".

"Згідно конституційних повноважень Президент Янукович має право в будь-який момент помилувати будь-яку засуджену людину, в якої справа закінчена. У Юлії Тимошенко завершена кримінальна справа, за якою вона засуджена, всі інші справи не закінчені, а отже вона не винна, її провина не встановлена судом... Чому ми не допускаємо, що суд її виправдає? ...Чекати, поки проти неї буде розглянута ще якась справа, є абсолютно неприйнятним в юридичному плані. Те, що Президент хоче знайти зачіпку, аби не підписувати помилування, сьогодні стало очевидним", - заявив Луценко.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Віктор Янукович заявив, що справи Луценка и Тимошенко знаходяться в різних вагових категоріях, тому він не може помилувати екс-прем'єра в той спосіб, в який він помилував Луценка.