ua en ru

Янукович та Коморовський підписали програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 рр

Президент України Віктор Янукович та Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський у Кракові підписали програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 рр. Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

"Програма українсько-польського співробітництва на 2013-2015 рр. розроблена для якісно нового змістовного наповнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща. Попереднім аналогічним документом була дорожня карта українсько-польського співробітництва на 2011-2012 рр.", - повідомляє прес-служба Януковича.

У програмі чітко визначено пріоритетні завдання як розвитку політичного діалогу, так і поглиблення взаємодії в усіх сферах двостороннього співробітництва.

Документом передбачено посилення взаємодії обох країн на євроінтеграційному напрямку, в тому числі й щодо підготовки до проведення Вільнюського саміту "Східного партнерства" у листопаді 2013 р. та дій, спрямованих на підписання в рамках цього заходу угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Протягом 2013-2015 рр.увага сторін зосереджуватиметься на посиленні таких сфер українсько-польського співробітництва як торговельно-економічна та інвестиційна діяльність, безпека і оборона, енергетична безпека, розвиток прикордонної та міжрегіональної співпраці, співробітництво у галузі сільського господарства, співробітництво у сфері культури і освіти, поглиблення міжлюдських контактів.

Нагадаємо, сьогодні Янукович перебуває з робочим візитом у Польщі.