ua en ru

Янукович більше не є законним Президентом України, - представник в ООН

"Відповідно до п.23 ст.85 Конституції України винятковим повноваженням схвалювати рішення про допуск на територію України підрозділів збройних сил інших держав володіє Верховна Рада України".

В ООН у якості офіційного документа поширено лист постійного представника України Юрія Сергєєва (на фото) на ім'я голови Ради безпеки, який оскаржує законність прохання Віктора Януковича застосувати на території України російські збройні сили. Про це повідомили в центрі новин ООН.

У ньому йдеться, що, "відповідно до п.23 ст.85 Конституції України, винятковим повноваженням схвалювати рішення про допуск на територію України підрозділів збройних сил інших держав володіє Верховна Рада України".

На засіданні Ради в понеділок, 3 березня, постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін представив лист Віктора Януковича до Президента Росії із проханням "використовувати збройні сили для відновлення правопорядку, миру і стабільності та захисту населення України".

У листі посла України Сергєєва зазначається, що Янукович більше не є законним Президентом України: "Під час найгострішої в історії нашої країни кризи, Віктор Янукович залишив столицю України і зник у невідомому напрямку і, отже, не виконав свої офіційні обов'язки глави держави".

"Олександр Турчинов виконуватиме обов'язки чинного Президента до обрання нового Президента України в ході всенародного голосування, запланованого на 25 травня 2014 р.", - йдеться в листі.

Постійний представник України підсумував, що "прохання Віктора Януковича на адресу Президента Російської Федерації про застосування її збройних сил на території України не може вважатися офіційним проханням України".

Нагадаємо, раніше представник України в ООН Юрій Сергєєв заявляв про те, що Російська Федерація готується здійснити інтервенцію і до інших регіонів країни.

Як повідомлялося, Україна поки що не розглядає можливості введення миротворців ООН до Криму.