ua en ru

Янукович 9-12 грудня здійснить державний візит до Індії

Президент України Віктор Янукович 9-12 грудня здійснить державний візит до Республіки Індія, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами глави Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна, актуальність візиту обумовлена необхідністю забезпечення подальшого поступального розвитку відносин з країнами Південної Азії.

Під час візиту Глава Української держави проведе низку зустрічей, зокрема, з Президентом Індії, прем'єр-міністром, віце-президентом, головою верхньої палати парламенту, міністром закордонних справ.

Президент України має намір обговорити комплекс питань українсько-індійської співпраці, насамперед у торговельно-економічній, науково-технічній, інвестиційній та культурно-гуманітарній сферах.

Програма візиту також передбачає участь глави держави в роботі українсько-індійського бізнес-форуму. Проведення цього заходу сприятиме розвитку безпосередніх контактів між діловими колами України і Республіки Індія, а також реалізації спільних взаємовигідних бізнес-проектів.

За результатами візиту планується виголошення спільної заяви глав держав, а також підписання двосторонніх документів, зокрема щодо надання взаємної правової допомоги, співпраці в науково-технічній сфері, галузях ядерної безпеки та охорони здоров'я.

"Державний візит Президента України до Республіки Індія сприятиме не тільки відновленню контактів на найвищому рівні, а й надасть імпульсу подальшому поглибленню двостороннього політичного діалогу та розширенню діапазону взаємовигідного співробітництва з Індією", - підсумував Льовочкін.

Читайте також: Янукович у лютому 2013 р. відвідає Туркменістан з державним візитом