ua en ru

"Бурштинова справа": суд обмежив Розенблата та Полякова в термінах ознайомлення зі справою

"Бурштинова справа": суд обмежив Розенблата та Полякова в термінах ознайомлення зі справою Фото: Борислав Розенблат, Максим Поляков (Колаж РБК-Україна)

Рішенням суду обмежені терміни ознайомлення зі справою

Солом'янський районний суд Києва обмежив підозрюваних Борислава Розенблата та Полякова та їх захисників у термінах ознайомлення зі справою до 1 червня. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури САП Валентин Мусіяка.

Зокрема, за його словами, суд встановив строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 1 червня.

Дане рішення було прийнято суддею Дмитром Коротко.

"Так, суд обмежив Розенблата та Полякова в термінах ознайомлення зі справою до 1 червня", - сказав прокурор.

За його словами, з шести підозрюваних у суд з'явився тільки нардеп Борислав Розенблат.

Нагадаємо, 15 лютого 2018 року стороні захисту (шістьом підозрюваним, в тому числі двом народним депутатам України) відкрили доступ до матеріалів слідства.

Зокрема, підозрюваним інкримінують такі злочини:

- народного депутата України, секретаря Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради України Полякову Н. за 4 ч. ст.368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище");

- народному депутату України, заступнику голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва Розенблату Б. за ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст.369-2 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище");

- помічникові-консультанту народного депутата Полякова М. Любонько Т., яка, за даними слідства, виконував роль пособника за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст.368 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище");

- представника міжфракційного об'єднання Верховної Ради України "Депутатський контроль" Ст. Руденко і двом його спільникам за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.369-2 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди для себе або третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція або обіцянка надати вплив за надання такої вигоди").

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, суд відмовив Бориславу Розенблату в задоволенні позову про визнання протиправними дій НАБУ по залученню до оперативно-розшукової діяльності співробітників ФБР.