ua en ru

Яхтова компанії Wider створила яхту-трансформер, яка збільшується вдвічі за 12 секунд

Коли на вечірку на яхті приходить у два рази більше людей, ніж було запрошено, вечір перестає бути млосним. Однак якщо це яхта Wider 42, то він буде і млосним, і запальним - як захоче власник.

Ідея створення яхти-трансформера Wider 42 належить президентові яхтової компанії Wider Тіллі Антонеллі, а доводив задум до кінця дизайнер Фульвіо Де Симоні. У самій компанії цю модель характеризують, як "поєднання сили, передових технологій і чудового дизайну". Два двигуна Cummins потужністю 480 к.с. кожен забезпечує судну швидкість 44 морських вузла. При цьому сама яхта досить легка, завдяки карбоновому корпусу.

Головна перевага цієї моделі над іншими круїзерами - розсувна палуба. Бортики розсуваються завширшки всього за 12 секунд, і для цього господареві потрібно просто натиснути кнопку на панелі управління. Довжина Wider 42 - 13,31 метра, а стандартна ширина палуби - 3,50 метра. Коли ж бортики розсунуті, то ця відстань збільшується до 6,60 метрів. Таким чином, судно стає більш стійким, не кажучи вже про те, що у гостей з'являється зайве місце для танців. Крім того, на яхті є кухонний відсік, каюта з софою, ванна та спальна каюта. Корму судна можна використовувати і як майданчик для прийняття сонячних ванн, і як відсік для зберігання водного мотоцикла або обладнання для дайвінгу. Також там є висувний рибальський стілець, сидячи на якому, будь здатний спіймати свою велику рибу. Палуба обладнана тепаном і холодильником. Словом, на такій яхті дівчину можна "вечеряти і танцювати одночасно".

Фотогалерея