ua en ru

Yahoo! виплатила засновнику соцмережі Tumblr 110 млн дол. за продовження роботи

Yahoo! виплатила засновнику соціальної мережі Tumblr Девіду Карпу 110 млн дол. за продовження роботи в компанії. Виплачена Карпу сума входить в 1,1 млрд дол., у які Yahoo! обійшлася покупка Tumblr у травні 2013 р.

Yahoo! виплатила засновнику соціальної мережі Tumblr Девіду Карпу (на фото) 110 млн дол. за продовження роботи в компанії, передає Associated Press з посиланням на документи, подані Yahoo! фінансовим регуляторам США.

Виплачена Карпу сума входить в 1,1 млрд дол., у які Yahoo! обійшлася покупка Tumblr у травні 2013 р. Як повідомила раніше генеральний директор компанії Марісса Майєр, Tumblr продовжить переважно незалежне існування від Yahoo!, що купила його, при цьому зберігши більшу частину своїх співробітників.

Нагадаємо, що, згідно з умовами угоди, Tumblr продовжує функціонування як окрема від Yahoo! компанія.

Tumblr - один з найбільших в Інтернеті центрів генерації користувацького контенту. На сьогодні в цій соціальній мережі зареєстровано більше 108 млн блогів. Ресурс був заснований у 2007 р. Девідом Карпом, якому на той момент було 20 років. Штаб-квартира проекту знаходиться в Нью-Йорку.

У 2012 р. прибуток компанії склав 13 млн дол. Поточного року із введенням нового механізму розміщення реклами Tumblr планує збільшити прибуток до 100 млн дол.

Компанія Yahoo! Inc. заснована в 1994 р., володіє популярним пошуковиком і надає широкий спектр інтернет-сервісів, послугами яких користуються в цілому більше 0,5 млрд користувачів. Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Саннівейл (Каліфорнія, США).

Як повідомлялося в липні ц.р., Yahoo! Inc скоротила прогноз виручки на 2013 р. після квартального звіту, з якого випливає, що компанія поки продовжує відчувати проблеми із продажами і цінами на свою продукцію, незважаючи на зусилля глави фірми Марісси Майєр. Yahoo! тепер очікує, що виручка в цьому році може скласти від 4,45 млрд дол. до 4,55 млрд дол. Попередній прогноз був на рівні 4,5-4,6 млрд дол.

Чиста виручка Yahoo у ІІ кварталі склала 1,071 млрд дол. при прогнозі на рівні 1,06-1,09 млрд дол., але виявилася нижче показника другого кварталу 2012 р. - 1,081 млрд дол. Без урахування особливих статей балансу компанія заробила 35 центів на акцію за звітний період, що збіглося із прогнозом аналітиків. Торік показник склав 30 центів.

Раніше, в червні ц.р., було оголошено про те, що Yahoo! закриває інтернет-пошуковик AltaVista і ще 11 сервісів. У квітні повідомлялося про закриття пошти та месенджера.

Як відомо, Yahoo! має намір розірвати 10-річний контракт з Microsoft і її пошуковою системою Bing. Раніше повідомлялося про плани Apple і Yahoo! розширити співпрацю в рамках сервісів для iPhone і iPad.

Не оминув Yahoo! стороною і скандал навколо глобального стеження американськими спецслужбами за інтернет-користувачами по всьому світу. У грудні 2012 р. - травні 2013 р. компанія отримала від спецслужб США 12-13 тис. запитів на надання приватних даних.