ua en ru

Apple і Yahoo! планують розширити співпрацю

Yahoo! і Apple планують розширення співпраці. Компанії обговорюють можливості для того, щоб сервіси Yahoo! відігравали важливу роль в пристроях iPhone і iPad, повідомляє телеканал "Росія 24".

На даний момент в iPhone встановлені додатки, що використовують дані Yahoo! Finance і Yahoo! Weather. Однак тепер компанії обговорюють можливість укладення нових домовленостей, для того щоб завантажити на пристрої більше контенту від Yahoo!, наприклад Yahoo! News.

Поки ніяких угод не укладено, і результат переговорів невідомий. Повідомляється, що нові додатки в пристроях Apple можуть бути доступні за сприяння системи "питання-відповідь" Siri.

Yahoo також припускає, що може надавати Apple свою пошукову систему з тим, щоб Apple менше покладалася на Google. Але ідея поки відправлена ​​в довгий ящик зважаючи партнерства Yahoo з Microsoft, який має права на пошуковик Yahoo, а також договір Apple з Google про встроєння за замовчуванням браузера в iPhone і iPad.

Yahoo і Apple зблизилися в останній рік після того, як Apple почала використовувати більше даних від Yahoo для поновлення Siri. Сервіс Siri обходить Google і традиційні пошукові системи, надаючи користувачам інформацію безпосередньо, коли вони говорять по телефону.

Читайте також: Apple створить ноутбук-трансформер