ua en ru

Yahoo! підтверджує викрадення даних 500 млн акаунтів своїх користувачів

Yahoo! підтверджує викрадення даних 500 млн акаунтів своїх користувачів Фото: компанія Yahoo!

У компанії вважають, що дії хакера спонсорував держуряд

Американська компанія Yahoo! підтверджує викрадення даних 500 млн облікових записів своїх користувачів в результаті хакерської атаки в 2014 році. Про це йдеться в повідомленні директора з інформаційної безпеки компанії Боба Лорда, опублікованому в офіційному блозі компанії.

Лорд підкреслив, що отримати доступ до закритими даними зміг хакер, чиї дії спонсорував "уряд держави".

"Онлайн-вторгнення і крадіжки за підтримки держави стають все більш поширеним явищем в техіндустрії", - заявили в компанії.

Відзначається, що викрадена хакерами база включає в себе імена користувачів, їхні адреси електронної пошти, номери телефонів, логіни і паролі, а також іншу особисту інформацію. При цьому в викрадених даних немає інформації про банківські рахунки і картки користувачів, а також незахищених паролів.

У зв'язку з цим компанія Yahoo! закликала своїх користувачів змінити паролі на акаунтах, які не поновили запит і які не робили цього з 2014 року. Контрольні питання, які необхідно вводити при вході в свій обліковий запис і які потрапили в руки до хакерів, були визнані недійсними.

Нагадаємо, телекомунікаційна компанія Verizon Communications підтвердила свій намір купити американську інтернет-компанію Yahoo! за 4,83 млрд доларів.