ua en ru

Yahoo! розпочинає переговори про продаж бізнесу на аукціоні

Yahoo! розпочинає переговори про продаж бізнесу на аукціоні Фото: СЕО Yahoo! Марісса Майєр

Про це з посиланням на анонімні джерела повідомляє Bloomberg

Компанія Yahoo Inc. (США) офіційно оголосила про початок аукціонного розпродажу основного бізнесу: поштового сервісу Yahoo Mail, новинного порталу Yahoo News і пошуковика Yahoo.com. Про це з посиланням на анонімні джерела повідомляє Bloomberg.

Як зазначається, в даний момент у Yahoo! ведуть пошук претендентів на покупку бізнесу: за даними джерела агентства, вже проявили інтерес телеком-оператори Verizon Communications, AT&T і медіаконцерн Comcast.

Напередодні з'явилася інформація про те, що рада директорів Yahoo! сформує незалежний комітет, який буде оцінювати альтернативні стратегічні напрямки подальшого розвитку компанії на тлі розгляду можливості поділу Yahoo!.

Так, комітет проаналізує і обговорить усі варіанти можливого розвитку компанії із зацікавленими сторонами, після чого буде рекомендувати раді директорів варіант угоди, що найбільше відповідає інтересам як компанії, так і акціонерів.

Від початку грудня Yahoo! перебуває під постійним тиском інвесторів, які виступають за більш або менш радикальну реорганізацію її бізнесу, включаючи продаж активів, скорочення персоналу, відставки генерального директора Марісси Майєр та ін.

Зокрема, інвесткомпанія Canyon Capital Advisors LLC (власник 1,1% акцій Yahoo!) наполягає на негайному продажу всього або частини бізнесу інтернет-компанії. "Ринок вже демонструє значне негативне ставлення до активів компанії, і, на наш погляд, затримка буде неминуче викликати подальше зниження їхньої вартості", - йдеться в листі Canyon Capital Advisors.

Інший акціонер Yahoo!, нью-йоркський хедж-фонд SpringOwl Asset Management LLC, запропонував раді директорів замінити Майєр на посаді гендиректора і залучити стратегічного партнера для консультацій з питань, пов'язаних із частками компанії Alibaba і Yahoo! Japan. Для оптимізації витрат гендиректор SpringOwl Ерік Джексон пропонував провести скорочення співробітників компанії і підрядників, скасувати пільги і продати штаб-квартиру.

Ще один акціонер, Starboard, розпочав підготовку до боротьби за контроль над радою директорів. У січні він закликав до зміни менеджменту компанії та продажу профільного бізнесу.

Акції компанії закрилися у п'ятницю на позначці 30,03 дол. за папір, а її капіталізація склала 28 мільярдів доларів.

Нагадаємо, про те, що Yahoo! може продати свій інтернет-бізнес, The Wall Street Journal повідомляв у грудні.