ua en ru

WSJ: Влада РФ можуть підвищити податки після виборів 2018 року

WSJ: Влада РФ можуть підвищити податки після виборів 2018 року Фото: влада РФ обговорюють плани по зміні податків після президентських виборів

Мова йде про можливе підвищення прибуткового податку і введення прогресивної шкали оподаткування

Уряд Російської Федерації розглядає можливість зміни податкової системи, в тому числі підвищення прибуткового податку та податку на додану вартість (ПДВ). Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на російських чиновників.

Проте, будь-які зміни до податкової системи РФ можливі тільки після 2018 року, коли відбудуться президентські вибори.

Як зазначає видання, уряд РФ розглядає можливість введення прогресивної шкали оподаткування для прибуткового податку, що призведе до збільшення податку з нинішніх 13% тільки для людей з високими доходами. За словами іншого російського чиновника, швидше за все, збережеться плоску шкалу прибуткового податку, проте підвищать його до 20%.


Обидва співрозмовника газети зазначили, що влада також з великою ймовірністю підвищать ПДВ. При цьому вони підкреслили, що будь-які зміни відбудуться вже після президентських виборів.

Нагадаємо, раніше Россільгоспнагляд повідомив про можливе повному забороніть поставки овочів і фруктів Туреччини через виявлення в них карантинних об'єктів