ua en ru

WSJ: між Росією та Іраном існує розкол по сирійському питанню

WSJ: між Росією та Іраном існує розкол по сирійському питанню Фото: конфлікт в Сирії

Союз РФ і Ірану зміцнив позиції сирійського президента Башара Асада

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки (США) Барака Обами, а також її європейські та арабські союзники намагаються знайти спосіб розділити союз Російської Федерації (РФ) і Ірану. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на високопоставлених дипломатів, які беруть участь у переговорах щодо припинення сирійського конфлікту.

Наголошується, що союз РФ і Ірану зміцнив позиції сирійського президента Башара Асада.

За словами одного з джерел, Вашингтон зміг "збільшити напруженість між Росією і Іраном з питання про майбутнє Сирії".

Видання відзначає, що переговори президента РФ Володимира Путіна з лідерами країн Близького Сходу спрямовані на те, щоб переконати в необхідності російської допомоги сирійському режиму і зберегти Асада при владі.

"Це може зміцнити міжнародну коаліцію і допоможе прокласти шлях для більш узгоджених військових зусиль з протистояння терористичному угрупованню "Ісламська держава" в Сирії та Іраку", - зазначає видання.

Також зазначається, що якщо Москва укладе з Іраном і Асадом яку-небудь угоду, це підірве надії на міжнародний консенсус.

"Вашингтон розраховує, що в позиції з приводу відходу Асада від влади Москва проявить гнучкість, але в позиції Тегерана такої гнучкості немає", - пише WSJ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії, ймовірно, проводяться переговори між урядовими військами президента країни Башара Асада та опозицією про введення режиму припинення вогню в районі Східна Гута.