ua en ru

WP: дві американські компанії поширювали теорії змови про вибори в США

WP: дві американські компанії поширювали теорії змови про вибори в США Фото: 45 президент США Дональд Трамп(Tasos Katopodis / Getty Images)

Авіаційна компанія USAerospace Partners і організація Institute for Good Governance, зареєстровані в штаті Вірджинія, поширювали теорії змови про президентські вибори 2020 року в США. Обома компаніями керує колишній кандидат в конгресмени від Республіканської партії Мішель Рузвельт Едвардс.

Компанії поширювали повідомлення про так званий "Італіягейт" - теорію, за якою Італійська оборонна компанія нібито використовувала військові супутники, щоб змінити голоси за колишнього президента США Дональда Трампа на користь Джо Байдена.

За повідомленням газети, в грудні 2020 року, глава апарату Білого дому Трампа Марк Медоус переправив в. о. генпрокурора Джеффрі Роузену інформацію про "Італіягейт", надруковану на бланку USAerospace Partners. Друга організація в січні 2021 року розповсюдила пресреліз із заявою італійського прокурора, який стверджував, що один з хакерів зізнався у змові.

.