ua en ru

World Central Kitchen готова допомогти українським аграріям та залучити власні ресурси, - Свириденко

World Central Kitchen готова допомогти українським аграріям та залучити власні ресурси, - Свириденко Фото: Юлія Свириденко (facebook.com)

Організація World Central Kitchen готова допомогти українським аграріям та залучити власні ресурси для поповнення запасів насіння, закупки добрив та агрохімікатів для проведення посівної кампанії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економіки Юлію Свириденко після зустрічі з представниками організації.

Ця організація вже працює в Україні в рамках діяльності волонтерської ініціативи Chefs For Ukraine, яка забезпечує готовими стравами людей, що постраждали у зоні бойових дій.

"Разом ми плануємо забезпечення продовольством не тільки завтра, але і післязавтра, і не тільки в Україні, але і на Близькому Сході та Африці, адже від успішності посівної в Україні залежить і світова продовольча безпека", - зазначила Свириденко.

За її словами, держава не залишиться осторонь та також надасть підтримку аграрному бізнесу через механізм безвідсоткового кредитування для придбання техніки, насіння, добрив, паливно-мастильних матеріалів, поповнення обігових коштів тощо.

"Державі та громадському сектору важливо об’єднати зусилля для допомоги українським аграріям. Адже перед ними стоять небачені досі виклики - провести посівну в умовах воєнного стану", - наголосила міністер.