ua en ru

Wintershall інвестує близько 1 млрд євро в спільний з ВАТ "Газпром" видобуток газу в Уренгої

Німецька нафтогазовидобувна компанія Wintershall (100-процентне дочірнє підприємство концерну BASF) має намір інвестувати близько 1 млрд євро в спільну з ВАТ "Газпром" розробку Уренгойського газового родовища. Про це повідомив голова правління Wintershall Райнер Зеле, передає РБК.

"Обсяг інвестицій залежатиме від плану розробки Уренгойського газового родовища. Поки ще занадто рано називати точну суму. Можу лише сказати, що орієнтовно ми плануємо вкласти близько 1 млрд євро", - сказав Р.Зеле.

ВАТ "Газпром" і Wintershall в березні 2011 р. домовилися про паритет при освоєнні двох додаткових ділянок ачимівських відкладень Уренгойського родовища. В обмін на це ВАТ "Газпром" отримає еквівалентні частки участі в проектах Wintershall з розвідки та видобутку газу на Північному морі.

Крім того, Wintershall став третім за рахунком іноземним партнером ВАТ "Газпром" в проекті газопроводу "Південний потік", отримавши частку в 15%. BASF і Wintershall також виступають партнерами ВАТ "Газпром" з освоєння Південно-Російського нафтогазового родовища і будівництва газопроводу "Північний потік".

Wintershall працює в Європі, Північній Африці, Південній Америці, Росії, Прикаспії на Близькому Сході. ВАТ "Газпром" і Wintershall Holding GmbH створили спільні підприємства WINGAS і WIEH.