ua en ru

Wintershall і "Газпром" відновлюють операції з видобутку нафти в Лівії

Найбільша в Німеччині нафтовидобувна компанія Wintershall і російський монополіст ВАТ "Газпром" оголосили про відновлення операцій з видобутку нафти в Лівії. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні прес-реліз німецької компанії.
Мова йде про нафтовому родовищі в континентальній частині Лівії. За словами представників Wintershall, нафтовидобувне устаткування не пошкоджено, і відновлення його роботи вже погоджено з лівійською корпорацією National Oil Corporation (NOC). В матеріалах компанії також відзначається, що частка Газпрому в цьому родовищі становить 49%.
Нагадаємо, 6 жовтня 2011 р. NOC і Wintershall (в консорціумі з французькою Total) відновили видобуток на блоці С137 родовища Аль-Джурф на шельфі Лівії.
Wintershall працює в Лівії з 1958 р., інвестиції в країну вже склали 2 млрд дол., всього було пробурено 150 свердловин. Компанія добувала в країні близько 100 тис. бар. нафти в добу на восьми нафтових родовищах. У лютому 2011 р. у зв'язку з політичною ситуацією в Лівії Wintershall з міркувань безпеки припинила видобування в Лівійській пустелі і закрила видобувні об'єкти.