ua en ru

WikiLeaks опублікує нові листи Хілларі Клінтон

WikiLeaks опублікує нові листи Хілларі Клінтон Фото: через витік попередніх листів щодо Хілларі Клінтон почало перевірку ФБР

Поки не відомо, коли і скільки листів Клінтон будуть опубліковані

WikiLeaks планує опублікувати черговий фрагмент листування Хілларі Клінтон з періоду, коли вона обіймала посаду держсекретаря США. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на заяву засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

"Ми плануємо публікацію витоку, пов'язаної з Хілларі Клінтон. У нас є електронні листи, чекають публікації", - заявив Ассанж.

Разом з тим, він не уточнив, коли і скільки листів будуть опубліковані.


У березні WikiLeaks опублікував архів з функцією пошуку з 30322 листів і вкладень, відправлених з приватного електронної адреси Хілларі Клінтон за період, коли вона очолювала Держдепартамент. В результаті цього ФБР почало перевірку щодо Клінтон з метою перевірити, не порушувала Клінтон федеральний закон, використовуючи особисту електронну пошту для відправки секретної інформації.

Втім, досить малоймовірно, що генеральний прокурор США Лоретта Лінч пред'явить звинувачення Клінтон, вважає Ассандж.

"Вона не збирається звинувачувати Хілларі Клінтон, це не представляється можливим. Цього не станеться. Але ФБР зможе домогтися поступок з боку уряду Клінтон", - сказав засновник WikiLeaks.

Нагадаємо, Обама офіційно підтримав Клінтон на президентських виборах.